Ismerd meg a szigetet!

Programok

Fedezd Fel a szigetet

Programok, ajánlások

Vir - Vörös sziget

Látnivalók

Vörös szikla, Vir

Vir sziget északi partszakaszán találjuk a „Vörös Sziklát” („Crvena Stijena”), ahol több mint tíz méter magas sziklák is láthatóak. A központi strandtól („Jadro”) autóval kb. 5-8 percnyire található, a főúton haladva Lozice település után kell lekanyarodni jobbra, ahol egy földút található. Tovább haladva, pár száz méter után látható a sziget vége, ahol megcsodálhatóak a gyönyörű vöröses sziklák. A dombról le lehet sétálni a partra, ahol a kristálytiszta tenger gyönyörű szép látványt nyújt. Búvárkodásra és fürdésre is alkalmas.

Kikapcsolódás

Paklenica Nemzeti Park

A Paklenica Nemzeti Park Vir szigettől kb. 70 km-re és Zadar városától pedig kb. 30 km-re északra található, amely egyben Horvátország egyik legnépszerűbb nemzeti parkja is. Itt megcsodálhatjuk a kopár mészkőgerinceket, árnyas erdőket, mély völgyeket, patakokat, gyalogtúra ösvényeket, földalatti barlangokat stb. Túramászóknak és a természetet imádóknak mindenképpen érdemes megtekinteni.

Paklenica nemzeti park
Viranka étterem Vir

Kiváló ízek

Viranka étterem

A sétálóutca végén (a tengerpart irányából nézve) találod. Egyetlen hibája, hogy nincs tengeri kilátás, de a konyha és a kiszolgálás remek.
Mit érdemes megkóstolni: a tengeri ételek nagyon ízletesek, ezen belül is a zöld tésztás rák a specialitásuk. A Viranka éttermet itt találod meg Vir szigeten.

Strandok

A Vir-öböl strandjai

A Sapavac strand, a Sapavac kemping előtt húzódik el. Egy fenyőerdő húzódik meg a homokos, füves, részben sziklás partvonal mögött. A fürdésre kijelölt terület jól el van kerítve a tengeri forgalom elől. A part lassan mélyül. Mivel egy igazi üdülőkomplexum található a partszakasz mögött, így itt számos étterem, bár és sportolási- kikapcsolódási lehetőség van.
A Vir-öböl következő partrésze a Jadro. Ez igazából a városi strand. Lankás kavicsos tengerpart, számos étterem, bár, bérelhető napernyők és ágyak, illetve úszómester, ami a Jadro felszereltsége. Itt található Vir központi és egyben legnagyobb kikötője. Innen indulnak a hajós kirándulások is.

Vir strand

Lucica Beach

Donja Prezida Beach

Muskovci Zrmanja

Vir, Vörös sziklák