Ismerd meg a szigetet!

Kikapcsolódás

Kikapcsolódás számokban

Kikapcsolódási lehetőségek

strand

múzeum

étterem

szórakozóhely

Top kikapcsolódás

Alább összeszedtünk neked néhány fontosabb kikapcsolódási lehetőséget!

Paklenica nemzeti park

Paklenica hegyrendszer

Paklenica Nemzeti Park

A Paklenica Nemzeti Park Vir szigettől kb. 70 km-re és Zadar városától pedig kb. 30 km-re északra található, amely egyben Horvátország egyik legnépszerűbb nemzeti parkja is. Itt megcsodálhatjuk a kopár mészkőgerinceket, árnyas erdőket, mély völgyeket, patakokat, gyalogtúra ösvényeket, földalatti barlangokat stb. Túramászóknak és a természetet imádóknak mindenképpen érdemes megtekinteni.

Krka vízesések

Krka Nemzeti Park

Krka Nemzeti Park Vir szigettől kb. 90 km-re található, A nemzeti park fő látványossága a nagy vízesések. Itt úszni illetve fürödni is lehet a legalsó vízesés alatti medencében. A kövekre és a kisebb sodrásra való tekintettel gyerekekkel nem a legalkalmasabb az itteni fürdőzés. Összesen 17 vízesés található itt, amit gyalog, ösvényeken keresztül gyalogúton megtekinthetőek. A legnagyobb vízesés magassága 37 m. Hajóval és busszal is eljutható a vízesésekig, de a buszos utazás tekinthető a legnagyobb élménynek, hiszen itt a kb. 25 percig tartó hajós kirándulás részesei lehetünk.

Krka nemzeti park
Mirnovec vidámpark

Aquapark

Mirnovec Park

Biograd aquaparkja 50 ezer négyzetméteren terül el. Több tematikus terület található benne, például kalóz, western, dinoszaurusz és űr témák. Összesen 25 attrakció van benne. Vannak kifejezetten kisgyerekes részek, mint a dinópark illetve a Szépség és szörnyeteg teáscsésze körhinta.
Iskolás gyerekekkel vízicsatázhatunk, kipróbálhatjuk a kalózhajót, de sok tini az óriás űrhintára is felülhet.
A hullámvasút az aquapark legdurvább létesítménye. Ez a hullámvasút egyszer leír egy kört, vagyis teljesen körbefordul, aztán vízszintesen is megfordul maga körül.

Pag sziget

Zrce Beach – Novalja

Zrce Beach (Novalja) Vir szigettől kb. 70 km-re található. Pag városa után Novalja a Pag sziget 2. legnagyobb városa. Európa egyik legjobb bulihelye található itt (Zrce Beach). Novalja városától csak 1,5 km-re található Zrce Beach, ezért aki pihenni akar, annak Novalja tökéletesen megfelel és onnan pedig hamar eljuthat a híres buli helyre. Fiataloknak, bulizni és ismerkedni vágyóknak ajánljuk! Itt minden zene stílust megtaláltok. A strandon 4 féle klub várja a kedves fiatalokat (Papaya, Noa, Kalypso, Aquarius). Medencékben található bárok, híres DJ-k, speciális koktélok és maga a táj ide vonza a fiatalokat. A nap 24 órájában megy a zene és a tánc!

Zrce strand
Olib sziget

Zadari-szigetcsoport

Olib

Olib sziget a zadari-szigetcsoport részét képezi. 26 km2 területű, sík, lankás sziget. Legmagasabb pontja a 74 méter magas Kalac. Jellemző növényzete a feketefenyő. Olib Horvátország érdekes miniszigete, hiszen alig 100 állandó lakosa van.
Itt nincs semmilyen gépjármű-forgalom, csak traktorral és biciklivel lehet a szigeten közlekedni. Ha kocsival érkeznénk, akkor a kijelölt parkolóban kell hagyni az autónkat.Zadarból naponta járnak ide menetrend szerinti kompok. Olib sziget elsősorban a nyugodt pihenésre alkalmas. A szigeten csodálatos homokos partszakaszok találhatóak.

Szemet gyönyörködtető

Sakarun

Amennyiben igazán szemet gyönyörködtető látványt szeretne, és szívesen mutogatná írigy tekinteteknek a Kék Lagúnából ismert színek kavalkádját – mindenképpen látogasson el Sakuranba, a varázslatos öbölbe…..
A kiváltságos vitorlázók kedvelt helyére érkezni olyan, mintha más világba csöppentünk volna… Ők a tenger felől közelítik meg az öblöt, bólyákra kötnek és fenségesen ringatóznak a parttól 200 méterre.
Aprócska dingijükkel kihajóznak a partra, és élvezik a fantasztikus természeti adottságokat. Hófehér homok, zöldellő fenyvesek és az utánozhatatlan kabócaének….
A parton karibi hangulatot árasztó napozóágyak pálmalevélből készült napernyőkkel, hatalmas homokvárak, melyeken sok szorgos kéz dolgozik, hihetetlen lassan mélyülő partszakasz, valószínűtlenül átlászó türkizkék vízzel….
A strand fákkal övezett szegletében királykék deszkákból összeeszkábált viskó áll, pici szélfútta teraszáról a lábaink előtt hever az egész öböl.
Az étlapon görögsaláta és tonhalsaláta, ugyanez szendvics formájában, és pizza.
A salátástálak egyszerűsége, a zöldségek színes elegye, és a hatalmas méretű , helyhez méltó olívabogyók tökéletes párost alkotnak a hozzá szeletelt puha cipóval.
A fáradt utazó mivel koccintana e paradicsomi helyen, mint helyi rummal, amit bőségesen kínálnak ebben a tákolmányban… Annyira fenséges, csodálatos és emlékezetes itt leülni csendben, látni a ringatózó hajókat a vízen miközben langyos szél muzsikál, hogy bizton állíthatom aki egyszer eljön ide, az végérvényesen beleszeret…..

Sakarun strand
Sakarun
Sakarun strandja
Molat sziget

Zadar régió

Molat

Molat Horvátország Zadar régiójának északnyugati szélén, az Ist sziget alatt fekszik. A zadari-szigetcsoport miniszigetei közül a legnagyobb. Az Ist szigettől a 155 méter széles és csupán 6 méter mély, Zapuntel-szoros választja el.
Területe 23 km2, a legmagasabb pontja a 148 méter magas Lokardenik. Molat északi partvonala alacsony, jól tagolt. A déli partvidék meredek, sziklás. Három település van a szigeten: Molat, Zapuntel és Brgulje. Lakosságuk 107, 42 illetve 48 fő. Mindhárom település a sziget belsején található. A tengerpartokon csak kisebb házcsoportok, illetve néhány nyaraló található.

Opat, Proversa, Zadar

Kornati Nemzeti Park

Az Adriai-tenger középső részében elhelyezkedő Nemzeti Park összesen nyolcvankilenc kisebb-nagyobb szigetet, szirtet számlál. A Kornati NP hivatalos bejáratai: Opat és a Proversa. Zadarból és más városokból is naponta indulnak kiránduló hajók a Nemzeti Parkba.
A hajóút alatt több kisebb nagyobb szigetekkel találkozhatunk , majd a Parkban kikötve egy sziklacspoprt emelkedeik a magasba mely meghódításra vár. A szikla tetejére érve gyönyörű látvány terül elénk , mindenképpen érdemes felmászni ide!!! A NP-ban található még egy 33C-fokos tó, mely a SÓS TÓ elnevezést kapta.

Kornati nemzeti park

Krka Nemzeti Park

Biograd Vidámpark

Olib szigete

Kornati sziget

Strandok

Éttermek

Látnivalók