Ismerd meg a szigetet!

Látnivalók

Látnivalók számokban

Strandok, éttermek, látnivalók

strand

múzeum

étterem

szórakozóhely

Top látnivalók

Alább összeszedtünk neked néhány fontosabb látnivalót!

Vir - Vörös sziget

Vir sziget

Vörös szikla

Vir sziget északi partszakaszán találjuk a „Vörös Sziklát” („Crvena Stijena”), ahol több mint tíz méter magas sziklák is láthatóak. A központi strandtól („Jadro”) autóval kb. 5-8 percnyire található, a főúton haladva Lozice település után kell lekanyarodni jobbra, ahol egy földút található. Tovább haladva, pár száz méter után látható a sziget vége, ahol megcsodálhatóak a gyönyörű vöröses sziklák. A dombról le lehet sétálni a partra, ahol a kristálytiszta tenger gyönyörű szép látványt nyújt. Búvárkodásra és fürdésre is alkalmas.

Vir sziget

„Kaštelina” erődítmény és környéke

Vir sziget egyik leghíresebb nevezetessége a 17. században épült „KAŠTELINA” erőd, amely megvédte a lakosságot a török támadások ellen. A központi strandtól („Jadro”) gyalog a part mentén sétálva kb. 20 perc, kerékpárral aszfaltúton kb. 15 perc, autóval pedig kb. 5 perc távolságra található. Az erődről tovább haladva fürdésre alkalmas sekély vizű homokos strandot találunk, melynek közelében egy kis erdő húzódik.

Kastelina erődítmény
Vir - világítótorony

„Pomorski Svjetionik”

Vir Szigeti Világítótorony

Vir sziget délnyugati partján található, 1881-ben épült. 1944-ben a második világháború idején, német megszállás alatt a világítótorony megsemmisült. A háború után felújították és 1950-ben ismét üzembe helyezték. A világítótorony magassága 21 méter. Vir sziget délnyugati partján található. Világítótorony és a sziklás tengerpart szép látványt nyújt.

Vir sziget

Híd („Virski Most”)

1974-ben kezdték építeni és 1976-ban helyezték forgalomba. A híd hossza 378 méter, amely 9 beton pilléren fekszik. Megépítésé megkönnyítette a nyaralók számára a szigetre történő látogatást. A híd környékén lévő csodálatos festői tájat mindenkinek ajánljuk figyelmébe.

Híd - Virski Most
Sabunike strand

Vir szigettől autóval kb. 5-10 perc, 10km

Sabunike

Néhány km-re a szigettől található ez a település, melynek természeti adottságai kedveznek a szörf szerelmeseinek.

Remek hely a homokos partot kedvelők számára…

Vir szigettől autóval kb. 5-10 perc, 10km

Privlaka

Privlaka egy festői kis horvát halászfalu, amely egy nagy, lapos-félszigeten fekszik. Mind a három oldaláról kristálytiszta, homokos strand veszi körül. Számottevő csendes, nyüzsgésmentes kis homokos partszakasz található itt. A tiszta levegő és gyógyító fekete iszap teszi ezt a gyönyörű helyet vonzóvá a turisták, nyaralók számára. Privlaka több öblében is fellelhető a gyógyiszap, amely kiváló az ízületi fájdalmak, reuma, isiász és köszvény kezelésére.

Privlaka strand
Nin szigete

Vir szigettől autóval kb. 5-10 perc, 15km

Nin Óvárosa

Nin királyi város egy kicsi, homokkal borított, tojásded alakú szigeten található, amely mindössze 500 méter hosszú és legmagasabb pontja 4 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé.A szigetecskét két apró kőhíd köti össze a szárazfölddel.
Nin egy sekély lagúnában fekszik, így csak kisebb hajókkal közelíthető meg. A téli időszakban a sziget erősen ki van téve a bórának, mivel nyitott a Velebit hegység felé. A Nin körüli lagúna sekély tengervize mindig legalább 3°c-kal melegebb a nyilt tengernél. A nini lagúna a tengeri iszapról is nevezetes, amelynek gyógyhatását már a római időkben is ismerték.

Vir szigettől autóval kb. 5-10 perc, 20km

Zaton

Zaton Horvátország tengerpartjának egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, egy igazi üdülőparadicsom. A boltíves, fokozatosan mélyülő, varázslatos homokos tengerpartjával, 2 db édesvizű medencéjével (felnőtt és gyermekmedence) és rengeteg érdekes programjával kápráztatja el a kedves nyaralókat, turistákat. Aki Zaton közelében jár, annak mindenképpen ajánljuk figyelmébe a lenyűgöző központi strandját.

Zaton
Zadar városa

Vir szigettől autóval kb. 25-30 perc, 26 km

Zadar

Az első számú kirándulási lehetőség a több mint 3000 éves történelemmel rendelkező Zadar óvárosának és nevezetességeinek felfedezése. Zadar Vir szigettől csupán 25 kilométer. Zadar látnivalói a kis félszigeten, gyakorlatilag egymáshoz nagyon közel helyezkednek el. Okvetlenül nézzük meg a Népek terét, a Szent Donát székesegyházat, a Nap köszöntését és a Tengeri orgonát, magát a csodálatos belvárost, mindezek után pedig menjünk strandolni.

Természeti kincs

Muskovci Zrmanja

Az apartmantól alig 50 kilométerre a természet rejtett kincseire bukkanhatunk…
Miután lekanyarodunk az autóútról egy hegyi szurdok völgyébe jutunk. Melletünk halad a folyó, melynek medre hol egészen elkeskenyedik, hol pedig óriásira duzzad…
A hegyi úton érintetlen természet fogad, rengeteg zöldellő fa, nyíló virágok, és a csodálatos szurdok. A bátrabbak 2 órányi kitartó hajózással fel tudnak jönni ide, a hatalmas hegyekkel szegélyezett, szélfútta hegyvidékre, ahová mi kocsival érkeztünk. Ezer apró vízesés vidéke ez, a vízgyűjtő tó hőmérséklete még az izzasztó nyár kellős közepén is jóindulattal maximum hűvösnek mondható…
A bátrabbak a fákról lelógó mesterséges indákon himbálózhatnak a kristálytiszta víz fölött, hogy aztán egy hatalmas sikítás kíséretében beleugorjanak…
Ide is betört a civilizáció, kis étterem várja a megfáradt és megéhezett utazót….
Igazán kellemes, 3-4 órás programnak kíváló kiránduló helyszín, hűvösebb idő esetére, vagy változatosabbá téve a tengerparti nyaralást……

Muskovci Zrmanja vízesés
Muskovci Zrmanja
Pag szigete

Vir szigettől autóval kb. 100 km

Pag sziget

Egy gyönyörű híd vezet a szigetre, a híd előtt és után figyelmükbe ajánljuk a csodálatos festői tájat. A szigeten belül sok szép táj található, amit érdemes megcsodálni. Pag városát a „tengeri só” városának is nevezik. Itt található a híres pagi só gyár. A sziget második legnagyobb települése a „Novalja – Zrce”, a horvát tengerpart egyik legnagyobb party helye. Különösen a fiataloknak ajánljuk figyelmükbe. A strandon 3 nagy klub (Papaya, Aquarius, Kalypso) gondoskodik a jó hangulatról, amely már délután kezdődik és egészen másnap reggelig tart. Aki ide látogat, annak felejthetetlen élményben lesz része.

Muskovci Zrmanja

Vir, Vörös sziklák

Zadar

Pag, Zrce Beach

Strandok

Éttermek

Látnivalók