Ismerd meg a szigetet!

Strandok

Strandolási lehetőségek

Vir strandjai: Slatina, Sapavac, Jadro strandok

Vir sziget rendkívül változatos tengerparttal és számos strand-zónával rendelkezik. Vir északi strandjairól szép kilátás nyílik a szemközti Pag szigetre, majd a háttérben tornyosuló Velebit-hegységre. A nyugati partvonal strandjai távol esnek a lakott területektől, kicsit nehéz őket megközelíteni, illetve sziklásak. Ide csak kevés turista jár. Vir legkedveltebb tengerpartjai a Vir-öbölben helyezkednek el. Ezek a strandok déli tájolásúak, a Nin Riviéra-félszigetére néznek. Vir sziget strandjai mind ingyenesen használhatók!

Top strandok

Alább összeszedtünk neked néhány fontosabb strandolási lehetőséget!

Vir - Vörös sziget
Északi-parti strand
Északi-part tengerpart

Északi part

Az északi part strandjai

Az Uvala Duboka Draga a sziget északnyugati felén fekszik. Vir legszebb strandjai közé tartozik. Itt található a vörös szikla is. Mivel a lakott területen kívül esik, így szép tiszta itt a tenger. A strand különlegessége a vörös színű, homokos partvonal. Ha Viren nyaralunk ide mindenképpen látogassunk el.

Biskupljaca az Uvala Duboka Draga után Vir északi partvonalán, a Biskupljaca település előtt fekszik. Ez a strand egy betonozott, köves strand. Elsősorban azok használják, akik ezen a területen nyaralnak.

Velika, Mala Slatina, vagyis a Nagy és a Kis Slatina strandok. A Vir sziget északi oldalán találhatók. Minkét strand egy-egy kis öbölben fekszik. Ezek az északi part legnépszerűbb strandjai. Apró kavicsosak és homokosak. A strandok részben lankás homokos, kavicsos parttal rendelkeznek, máshol betonozott stég található. Számos étterem található itt.

A Slatina strandok után jön a Lucica. A strandon egy betonozott part, majd homokos, kis kavicsos tengerfenék található. A part lassan mélyül. Egy kis kikötő is található itt. Vir strandjai közül a két Slatina és a Lucica a legnépszerűbbek. Nagyon sok kisgyerekes család fürdik itt.

Zitna uvala strand már Vir keleti partszakaszán található. Itt egy kibetonozott sétányt, majd lassan mélyülő kavicsos, homokos partot találunk.

Nyugat

A nyugati partvonal strandjai

A Meka strand már a nyugati part, egy elhagyatott részén található. A part sziklás és kevésbé látogatott. A víz kristálytiszta itt. Elsősorban a nyugalmat kereső turistáknak és a búvárkodást kedvelő utasainknak ajánljuk. Itt található a Világítótorony is.
Az Uvala Pedinka egy fenyőfákkal szegélyezett öbölben fekszik. A partvonal betonozott. Ahogy beérünk a tengerbe kavicsos part vár. Elsősorban azok járnak ide, akiknek a környéken van a szállásunk.

Uvala Pedinka
Vir strand
Vir öböl

Vir-öböl

A Vir-öböl strandjai

A Sapavac strand, a Sapavac kemping előtt húzódik el. Egy fenyőerdő húzódik meg a homokos, füves, részben sziklás partvonal mögött. A fürdésre kijelölt terület jól el van kerítve a tengeri forgalom elől. A part lassan mélyül. Mivel egy igazi üdülőkomplexum található a partszakasz mögött, így itt számos étterem, bár és sportolási- kikapcsolódási lehetőség van.
A Vir-öböl következő partrésze a Jadro. Ez igazából a városi strand. Lankás kavicsos tengerpart, számos étterem, bár, bérelhető napernyők és ágyak, illetve úszómester, ami a Jadro felszereltsége. Itt található Vir központi és egyben legnagyobb kikötője. Innen indulnak a hajós kirándulások is.

A tengerparti sétányon továbbhaladva elérjük a Radovanjica strandot. Ez egy részben kavicsos, másrészt homokos tengerpart. Számos étterem bújik meg a tengerpart mögött. Vízibiciklit, illetve napágyat és ernyőt bérelhetünk. Itt található a Luna Park.
A Miljkovica és a Donja prezida strandok már Vir egészen keleti végén fekszik. Egy homokos, kavicsos partvonalról van szó. A hely érdekessége, hogy az itteni házak egészen ráépültek a tengerpartra. Ha itt nyaralunk, a strand csak egy karnyújtásnyira lesz.

További strandok a közelben

Nin szigete

Nin

Ninska laguna

Az apartmantól 10 km-re található a Nin-i homokos lagúnarendszer, amely egyedülálló egész Horvátországban. Ez egy több kilométer hosszú természetes homokos partszakasz. Ide 6-11 perces autózással is eljuthatnak, vagy az apartmanháztól akár hajókázva is (kb. 45 perc).
A Nin-i lagúnarendzser belső lagúnája csak kb. 50 cm mély és nappal felmelegszik 35-40 fokosra is, homokos talajjal, így kisgyermekeknek kifejezetten ajánlott.

Sabunike

Sabunike

Sabunike Horvátország egyik legkisebb települése. Helyileg a Nin-Riviéra északi felén, Nintől mindössze 2 kilométerre fekszik. Annyira picike, hogy alig 10 utca található itt összesen.
Sabunike látnivalója az itt található homokos strand. Ez a Királyné strandja. A strand a falucska keleti szélén, hosszan fut. A tengerparthoz lépcsőkön kell lemenni. A tengerpart nagyon sekély, így kellemesen felmelegszik a tenger vize. Már májustól lehet itt fürödni. Sabunike strandja egy kifejezetten kisgyerekes hely, így nyugodtan tervezzük ide a nyaralásunkat. Vir sziget 8 km, innen is gyorsan megközelíthető. A strandon napernyők és napágyak bérelhetők, illetve van egy helyi bár és egy pizzéria, ahol enni és inni lehet.

Sabunike strand

Zaton

Zaton homokos strandja

Zaton kb. 15 km-re található Vir szigettől. Fokozatosan mélyülő, hosszú homokos strandját és a változatos programjait gyermekes családoknak, pároknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánljuk. Itt található a híres Zaton Holiday Resort, ahol édesvízü medencék is találhatóak (gyermekeknek is). A Zatoni strandnál megtalálhatóak különböző éttermek, fagyizók, bazársorok, rengetek programok (koncert, táncok, vizi gimnasztika stb.), sportolási lehetőségek (jet-ski, homokos röplabda, homok foci, csónakázás, lovaglás, teniszpálya stb.). Tehát itt folyamatosan zajlik az élet, érdemes ide látogatni.

Novalja (Pag Sziget)

Zrce Beach

Zrce Beach (Novalja) Vir szigettől kb. 70 km-re található. Pag városa után Novalja a Pag sziget 2. legnagyobb városa. Európa egyik legjobb bulihelye található itt (Zrce Beach). Novalja városától csak 1,5 km-re található Zrce Beach, ezért aki pihenni akar, annak Novalja tökéletesen megfelel és onnan pedig hamar eljuthat a híres buli helyre. Fiataloknak, bulizni és ismerkedni vágyóknak ajánljuk! Itt minden zene stílust megtaláltok. A strandon 4 féle klub várja a kedves fiatalokat (Papaya, Noa, Kalypso, Aquarius). Medencékben található bárok, híres DJ-k, speciális koktélok és maga a táj ide vonza a fiatalokat. A nap 24 órájában megy a zene és a tánc!

Zrce strand
Mirnovec vidámpark

Aquapark

Mirnovec Park

Biograd aquaparkja 50 ezer négyzetméteren terül el. Több tematikus terület található benne, például kalóz, western, dinoszaurusz és űr témák. Összesen 25 attrakció van benne. Vannak kifejezetten kisgyerekes részek, mint a dinópark illetve a Szépség és szörnyeteg teáscsésze körhinta.
Iskolás gyerekekkel vízicsatázhatunk, kipróbálhatjuk a kalózhajót, de sok tini az óriás űrhintára is felülhet.
A hullámvasút az aquapark legdurvább létesítménye. Ez a hullámvasút egyszer leír egy kört, vagyis teljesen körbefordul, aztán vízszintesen is megfordul maga körül.

Lucica Beach

Donja Prezida Beach

Miljkovica Beach

Jadro Beach

Kozjak Beach

Strandok

Éttermek

Látnivalók