Tudj meg többet

Vir szigetéről

Tudnivalók

Vir szigetéről

Tudnivalók Vir szigetéről

Vir (olaszul Puntadura, dalmátul Punta de Ura) sziget Horvátország területén fekszik, az Adriai-tengeren, Zára várostól 25 km-re északnyugatra. A sziget egy 390 m-es híddal kapcsolódik a szárazföldhöz, és csak egyetlen várossal rendelkezik, szintén Vir néven, 1608 lakossal egy 2001-es felmérés szerint.

A sziget neve egy volt dalmáciai tájszóból, a ueru szóból származik, ami magyarul legelőt jelent.

Vir az ötödik legnagyobb horvát sziget. A sziget északnyugati része elég gyéren lakott, sziklás, gazdag növény és állatvilággal rendelkezik.

A szigetet egy ingyenes hídon közelíthetjük meg. Vir sziget területe 22,4 km2. Vir a zadari szigetvilághoz tartozó 300 sziget egyike. A sziget tájképére főleg a sziklák, olaj,-és fügefák a jellemzők. A kavicsos strandok mellett több homokos part is található itt.

 

Fedezze fel Vir szigetet, Horvátország mediterrán gyöngyszemét!

Citrusoktól roskadozó fácskák, olívabogyótól zöldellő haragoszöld bokrok, hatalmas, virágú leandercserjék, pálmafák minden kertben….
Trópusi stílusú nyaralóházak, hangulatos lugasok, az utcákon szabadon játszó gyerekek, strandra igyekvő fiatalok, bicikliző családok….
Ezen a csodaszép szigeten megáll Önnel az idő. A Világ bármely mediterrán szegletében lehetne, de Ön Vir szigeten van. Ez a sziget utcácskái sokkal inkább hasonlítanak egy spanyol, vagy karibi falucska tengerparti térségére, mint egy Horvátországi nyaralóhelyre.
Aki egyszer ellátogat ide annak szívét örökre magával ragadja a sós tenger mással össze nem hasonlítható illata, a szabadság érzése, a buja növényzet gazdagsága, a változatos lagúnák szépsége, az éjszakai élet lüktetése.
Vir szigetet egy aprócska híd választja el a szárazföldtől. Budapesttől 650 km.-re fekszik, kb. 6,5 óra alatt érhető el autóval.
A régió családosoknak, bulizni vágyó fiataloknak, vagy romantikus, diszkrét nyaralásra vágyóknak egyaránt csodálatos élményeket tartogat.

Strandok

Éttermek

Látnivalók